2017. gada 18. novembra salūts Jelgavā

Šogad valsts svētku uguņošana mūsu pilsētā bija īpaša – pirmo reizi 18. novembrī Jelgavas debesis ne vien iekrāsoja ugunis, akcentējot Jelgavas un Latvijas karoga krāsas, bet īpaši pacilājošu sajūtu radīja mūzikas pavadījums.

Uguņošana ilga 12 minūtes, un to ievadīja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa svētku uzruna un Latvijas valsts himna, bet uguņošanas kulminācijas brīdī izskanēja mūsu pilsētas dziesma «Satiksimies Jelgavā». «Mūzikas pavadījuma dēļ uguņošana, manuprāt, bija daudz emocionālāka, nekā citus gadus. Arī valsts himna un domes priekšsēdētāja uzruna raisīja svētku sajūtu – bija nepārprotami skaidrs, ka esam pulcējušies atzīmēt valsts svētkus. Tāpat patīkami bija redzēt daudz jaunu ģimeņu ar bērnu ratiņiem, pozitīvus jauniešus,» savās izjūtās dalās jelgavniece Maija, bet viņas draudzene Agra papildina, ka uguņošana šogad esot bijusi plaša. «Bija vērienīga sajūta, jo salūts notika no vairākiem punktiem,» tā jelgavniece. Pēc uguņošanas svētku dalībnieku vidū bija dzirdami izsaucieni: «Atkārtot!», un daudzi vēl brīdi uzkavējās, gaidīdami turpinājumu.

Jāpiebilst, ka valsts svētkiem veltītā uguņošana, kas vieno dažādu paaudžu jelgavniekus, mūsu pilsētā ir jau teju piektdaļu gadsimta sena tradīcija, ko turpina un pilnveido Jelgavas uzņēmēji sadarbībā ar pilsētas pašvaldību un iestādi «Kultūra».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *